Kırıkkale ili ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde bulunur ve Kızılırmak nehrinin orta kesimlerinde büyüme gösterir.Çok zengin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olduğu için kente Roma,Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi yapılar bulunmaktadır.
Kilis Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan ve Akdeniz ve Güneydoğu bölgeleri arasındaki geçiş kuşağı üzerinde bulunan ilimizdir.Bağcılığın ve zeytinciliğin önemli düzeylerde gelişme gösterdiği şehrimizdir.
Kayseri Erciyes dağının eteklerine kurulmuş olan ve Türkiye'nin nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık 14. şehridir.İç Anadolu Bölgesinde yer alan kent her geçen yıl katettiği bariz gelişmelerle ülkenin en modern şehirleri arasındadır.
Kastamonu ili Gökırmak nehrinin bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde gelişerek büyüyen bir kenttir.Orta derecede nüfusu,masmavi denizi,zengin Batı Karadeniz Kültürüve mükemmel derecede güzel dağlarıyla Karadeniz Bölgesinin en güzel şehirlerinden birisidir.
Kars,Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesininde bulunan ve bölgenin iklim bakımından en soğuk derecelerine sahip olan ilidir.Kars denince akla ilk gelen şeyler Sarıkamış,Kars Kalesi,Kuyucuk Kuş Cenneti,Ani Harabeleridir.
Karaman Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde yer alan çok eski dönemlerden günümüze gelen tarihi özelliklerinden dolayı önemli ticaret,sanat ve kültür merkezlerindendir.
Karabük Türkiye'nin Batı Karadeniz kısmında yer alan ve genel olarak yüksek rakımlı yaylalar ,tepeler, vadiler ve platolardan oluşan şehrimizdir.Çok geniş ormanlık alana sahip olan ilde değişik ağaç türleriyle doğal güzellikler ve tarihi mekanlar ön plandadır.
Kahramanmaraş Akdeniz Bölgesinin doğudaki son ili olan ve dondurmasıyla,biberiyle,tarhanasıyla meşhur olan ilimizdir.Kurtuluş Savaşındaki dillere destan direnişi sebebiyle “Kahraman” ünvanını alan şehirdir. Yöre halkının el sanatları,yemekleri,tarihi dokusu,doğal güzellikleri il